4 έξυπνοι τρόποι για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό!

4 έξυπνοι τρόποι για να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό!

Με το άκουσμα του ερχομού του νέου μωρού, οι μέλλοντες γονείς αρχίζουν να σχεδιάζουν με ιδιαίτερη φαντασία και αγάπη το δωμάτιο που θα στεγάσει τα όνειρά του.

Τι κάνουμε, λοιπόν, όταν το παιδί μεγαλώνει και ονειρεύεται ένα... πιο εφηβικό δωμάτιο; Αρχικά, αποδεχόμαστε την πραγματικότητα: τα λούτρινα ζωάκια θα αντικατασταθούν σταδιακά με κουτιά αποθήκευσης και βιβλία, και τα παιδικά wall stickers και οι γαλάζιοι-ροζ τόνοι, θα παραχωρήσουν τη θέση τους στις αποχρώσεις που θα μας υποδείξει η προσωπικότητα του παιδιού.

Η διαμόρφωση του εφηβικού, πλέον, δωματίου είναι προσανατολισμένη γύρω από τρεις βασικούς άξονες, που επηρεάζονται από την προσωπικότητά κάθε παιδιού: το σχολείο, τα χόμπι και τους φίλους του.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές βασικές συμβουλές που θα δώσουν άλλον αέρα και θα αναβαθμίσουν το δωμάτιο, από παιδικό σε εφηβικό. 

 

  1. Ξεκινήστε με την επιλογή ενός χρώματος που θα αποτελέσει τη βάση του δωματίου. Κάντε τις αλλάγές μαζί με το παιδί σας.

Ίσως υπάρχουν ζωγραφιές και άλλα αντικείμενα τοίχου τα οποία το παιδί επιθυμεί να κρατήσει. Οι περισσότεροι έφηβοι διαλέγουν γήινα ή θερμά χρώματα, χωρίς να λείπουν και οι έντονες αντιθέσεις. Μία επίσης καλή ιδέα είναι η δημιουργία ενός μαυροπίνακα (είτε βάφοντας έναν μικρό τοίχο με τη σχετική μπογιά είτε επικολλώντας το πρακτικό ειδικό αυτοκόλλητο), πάνω στον οποίο μπορεί να εκφράσει κάθε φορά τις καλλιτεχνικές του ιδέες ή να εξασκηθεί στα μαθήματά του. Μια σύγχρονη επιλογή είναι επίσης η επικόλληση χρωματιστών πάνελ φελλού στους τοίχους, πάνω στα οποία μπορεί το παιδί να καρφιτσώνει τις αγαπημένες του αφίσες. 

 

  1. Τι καλύτερο από την προσθήκη πολύχρωμων και πρακτικών αξεσουάρ στο εφηβικό δωμάτιο;

Ένα φινετσάτο φωτιστικό, κάποιες απαλές κουρτίνες ή πολλά κάδρα με τις αγαπημένες του φωτογραφίες ή φράσεις, ενισχύουν μέσα του την έννοια της ιδιωτικότητάς του χώρου συνιστώντας αισθητική προέκταση της προσωπικότητάς του. Στη LIFETIMEkidsrooms οι δυνατότητες επιλογής των κατάλληλων αξεσουάρ, όπως επιτραπέζια αλλά και οροφής φωτιστικά σε νεανικά σχέδια, χαλιά με μοντέρνα μοτίβα, μαξιλάρια και πουφ, που χαρίζουν στο δωμάτιο μια φιλόξενη και χαλαρή διάθεση, δίνουν τη δυνατότητα για συνθέσεις που είναι τόσο μοναδικές όσο το παιδί!

toso monadikes oso to paidi

  1. Αδιαμφισβήτητα σε ένα εφηβικό δωμάτιο, σημαντικό ρόλο έχουν η βιβλιοθήκη και το γραφείο μελέτης.

Επενδύστε σε ένα ευέλικτο έπιπλο, με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους και ράφια, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην ύπαρξη πολλών συρταριών. Παράλληλα ο χώρος στον οποίο το παιδί θα διαβάζει πρέπει να είναι ικανοποιητικός σε μέγεθος, ώστε να χώρα εύκολα τα βιβλία και τα  τετράδια του. 

Τα πολυμορφικά γραφεία αλλά και οι βιβλιοθήκες της LIFETIMEkidsrooms δίνουν τις ευκολίες αλλά και την αισθητική που χρειάζεστε σε ένα από τα βασικότερα έπιπλα του εφηβικού δωματίου.

 

  1. Αξιοποιήστε την έξυπνη πολυμορφικότητα ενός κρεβατιού LIFETIMEkidsrooms επιλέγοντας, ήδη από την αρχή της ζωής του παιδιού σας, προτάσεις ειδικά διαμορφωμένες για να ανταποκρίνονται και να ακολουθούν την ανάπτυξή του.

Οι νεανικοί τύποι κρεβατιών Dotti, Low loft και Princess, διακρίνονται για την προσαρμοστικότητα τους ανάλογα με την ηλικία κάθε παιδιού, συνδυάζοντας παράλληλα τη σύγχρονη αισθητική, τις λιτές και πρακτικές γραμμές, αλλά και την ευελιξία που χρειάζεται ένα εφηβικό δωμάτιο για να είναι ένα ουσιαστικό μέρος ξεκούρασης, έμπνευσης αλλά και δραστηριότητας του παιδιού, είτε είναι μόνο του ή είτε μαζί με τους φίλους του.

 

Αξίζει να επενδύσετε στην κατασκευή ενός χώρου που το παιδί θα αγαπήσει για πολλά πολλά χρόνια ακόμα. 

Ο δανέζικος σχεδιασμός και η ποιότητα των δωματίων της LIFETIMEkidsrooms,  με την εναρμόνιση της αισθητικής και των αναγκών του σύγχρονου εφήβου, θα σας εμπνεύσει να φτιάξετε παρέα με το παιδί σας το ιδανικό εφηβικό δωμάτιο-πύλη προς την ενήλικη ζωή του!