4 Μαγικά Tips για να Φτιάξεις ένα Παραμυθένιο Παιδικό Δωμάτιο για το Ζουζούνι Σου

4 Μαγικά Tips για να Φτιάξεις ένα Παραμυθένιο Παιδικό Δωμάτιο για το Ζουζούνι Σου

Έχετε σκεφτεί ποτέ… γιατί τα παιδιά λατρεύουν τα παραμύθια;

Μάλλον επειδή τα παραμύθια τα ταξιδεύουν σε έναν κόσμο όπου όλα είναι όμορφα, ειδυλλιακά, κι όπου τα πάντα μοιάζουν να γίνονται πανεύκολα, σχεδόν από μόνα τους!

Κι όμως, υπάρχει τρόπος να δώσουμε έναν παραμυθένιο τόνο στη ζωή τους! Πώς; Μετατρέποντας το υπνοδωμάτιό τους σε μια όαση χαλάρωσης, ασφάλειας και δημιουργικότητας.  

Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να το καταφέρετε αυτό με 4 «μαγικά» tips!

 

  1. Ξεκινήστε Επιλέγοντας το Κρεβάτι

Το κρεβάτι είναι, φυσικά, το κεντρικό στοιχείο ενός παιδικού υπνοδωματίου. Φροντίστε να είναι και το πλέον στιβαρό και ποιοτικό κατασκευαστικά, καθώς θα χρησιμοποιείται καθημερινά, για πολλές ώρες, και θα παίζει σημαντικό ρόλο στην ξεκούραση και την ανάπτυξη του παιδιού. Επιλέγοντάς το προσεκτικά θα λύσετε πολλά προβλήματα και, παράλληλα, θα έχετε την ευκαιρία να αξιοποιήσετε τον χώρο όσο το δυνατόν καλύτερα.

Για παράδειγμα, ένα υπερυψωμένο κρεβάτι θα ενθουσιάζει το παιδί, καθώς είναι κάτι ασυνήθιστο, και θα το κάνει να νιώθει μοναδικό, καθώς θα είναι το μόνο κρεβάτι του σπιτιού σε αυτό το ύψος. Παράλληλα, διατηρεί άφθονο χώρο από κάτω, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για γραφείο, βιβλιοθήκη, ραφιέρα, χώρος παιχνιδιού κτλ.

ksekiniste epilegontas to krevati

Εννοείται πως, αν έχετε δύο παιδιά για το ίδιο δωμάτιο, η κουκέτα είναι η μόνη συνετή επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει πως θα στερηθείτε τους έξτρα αποθηκευτικούς χώρους! Στα σύγχρονα υπνοδωμάτια, το κάτω κρεβάτι έχει μεγάλα συρτάρια, ενώ, αν υπάρχει και τρίτο παιδί, ή τα μικρά σας τρελαίνονται για sleepovers, μπορείτε να επιλέξετε κουκέτα με συρόμενο τρίτο κρεβάτι στο κάτω μέρος.

Τα κρεβάτια της LIFETIMEKidsrooms είναι πασίγνωστα για τη λειτουργικότητά τους, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς, τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζονται στην ανάπτυξη του παιδιού, τη στιβαρή τους κατασκευή και το κομψό τους design! 

 

  1. Γραφείο και Βιβλιοθήκη

Οι εξ ανάγκης προσθήκες σε ένα παιδικό δωμάτιο πάντοτε μειώνουν τη λειτουργικότητά του και σπάνια αξιοποιούν τις δυνατότητες του χώρου στο πλήρες.

Αντίθετα, αν επιλέξετε όλα τα κεντρικά έπιπλα του δωματίου εξ αρχής, έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να εκμεταλλευτείτε σωστά ως και την τελευταία σπιθαμή του δωματίου.

Αν δεν θέλετε να αγοράσετε από τώρα τα έπιπλα, υπολογίστε τον χώρο που θα καταλάβουν αργότερα και αφήστε τον ελεύθερο ή τοποθετήστε εκεί στοιχεία και έπιπλα που χρησιμεύουν στη φροντίδα του παιδιού και θα αφαιρεθούν όταν μεγαλώσει.

 

  1. Ντουλάπα – Λειτουργικότητα και Ύψος

ntoulapa leitourgikotita kai ipsos

Η ντουλάπα είναι εξίσου σημαντικό στοιχείο: είναι το έπιπλο που θα διατηρήσει το δωμάτιό σας λειτουργικό και άνετο. Πώς; Παρέχοντάς σας άφθονους αποθηκευτικούς χώρους, τους οποίους παράλληλα θα μπορείτε να φτάσετε εύκολα και γρήγορα.

 

  1. Επιλέξτε Προσεκτικά το Χρώμα

Η δυσκολία με την επιλογή χρωμάτων σε ένα παιδικό δωμάτιο είναι το να πετύχεις ισορροπία μεταξύ ζωηρότητας (που ξετρελαίνει τα παιδιά) και χαλαρότητας που είναι απαραίτητη για την ξεκούραση και την εκτόνωση της ενέργειάς τους.

Η καλύτερη λύση είναι να επιλέξετε ένα φωτεινό μα σχετικά ουδέτερο χρώμα ως βάση, και ένα πιο έντονο (αλλά εξίσου φωτεινό και κάπως απαλό) για να προσθέσετε ένταση και δυναμισμό. Αποφύγετε τα πολύ σκούρα ή γεμάτα ένταση χρώματα! Εκτός του ότι «μικραίνουν» οπτικά τον χώρο, δεν θα βοηθούν ούτε στον ύπνο, ούτε στη μελέτη του παιδιού.

Αν θέλετε έμπνευση για τη δημιουργία του δικού σας παραμυθένιου δωματίου, δεν έχετε παρά να βρείτε λίγο υλικό για σκέψη: Δείτε όλες τις συλλογές υπνοδωματίων της LIFETIMEKidrooms!

Δείτε τις συλλογές μας