5 Οφέλη για Μικρά Ζουζούνια που Μοιράζονται το Ίδιο Δωμάτιο

5 Οφέλη για Μικρά Ζουζούνια που Μοιράζονται το Ίδιο Δωμάτιο

Μήπως η οικογένειά σας μεγάλωσε λίγο περισσότερο από όσο υπολογίζατε όταν σχεδιάζατε ή διαλέγατε το σπίτι σας; Είναι αλήθεια πως είναι καλύτερο το κάθε παιδί να έχει το δικό του δωμάτιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν οφέλη και θετικά σημεία όταν περισσότερα από ένα ζουζούνια μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο.

Στο σημερινό μας άρθρο, θα ανακαλύψετε πόσο θετικό μπορεί να είναι για τη διάπλαση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας των παιδιών ένα κοινό υπνοδωμάτιο για ένα διάστημα της ζωής τους.

 

  1. Τους Εμπνέει Ασφάλεια

Υπάρχουν παιδιά που δεν αισθάνονται άνετα να κοιμούνται μόνα σε ένα δωμάτιο, με αποτέλεσμα να αργούν να κοιμηθούν ή να έχουν ανήσυχο ύπνο.

Αν έχουν το αδελφάκι τους μαζί, θα νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια και συντροφικότητα, θα κοιμούνται πιο γρήγορα και δεν θα αισθάνονται μοναξιά.

Εννοείται πως η κατάλληλη διαμόρφωση του δωματίου, με ξεχωριστή επίπλωση για το κάθε παιδί, ώστε να διατηρούν τα πράγματά τους χωριστά και να ελαχιστοποιούνται οι αιτίες σύγκρουσης μεταξύ τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια «ειρηνική», απρόσκοπτη συμβίωση. 

 

  1. Καλλιεργούν Επικοινωνιακές Δεξιότητες

Η καλύτερη περίοδος για να αποκτήσει ένα παιδί επικοινωνιακές δεξιότητες είναι τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Περνώντας χρόνο μαζί, μαθαίνουν να επικοινωνούν, να εκφράζονται, να συζητούν, να αισθάνονται και να εκδηλώνουν συμπόνια, καθώς και να θέτουν όρια προστατεύοντας τον προσωπικό τους χώρο. Αυτού του είδους οι δεξιότητες θα τους φανούν εξαιρετικά πολύτιμες, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τα αδέλφια, παρά τις όποιες μικροσυγκρούσεις και τα καβγαδάκια τους, να γίνουν πιο αγαπημένα και να υποστηρίζουν το ένα το άλλο καθώς θα μεγαλώνουν.

 

  1. Μαθαίνουν να Επιλύουν Διαφωνίες

Εννοείται πως η συμβίωσή τους θα έχει και τις δυσκολίες της. Από τις δυσκολίες αυτές, ωστόσο, το κάθε παιδί θα έχει τη δυνατότητα να βρει τρόπους να επιλύει προβλήματα και διαφωνίες με τους άλλους γύρω του, να κάνει υποχωρήσεις, να δέχεται υποδείξεις, συμβουλές και διαπαιδαγώγηση και να μην είναι εγωκεντρικό..

Μαθαίνοντας νωρίς στη ζωή τους πως δεν είναι το κέντρο του σύμπαντος, δίχως αυτό να σημαίνει πως χάνουν τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά τους, έχουν ένα πολύ σημαντικό εφόδιο για το μέλλον τους. 

 

  1. Μαθαίνουν την Ενσυναίσθηση

mathainoun tin ensinaisthisi

Περνώντας χρόνο με το αδελφάκι του, το κάθε παιδί θα μάθει να εκδηλώνει ενσυναίσθηση και συμπόνια, όχι μόνο αναγνωρίζοντας πότε ο «συγκάτοικός» του δεν νιώθει καλά, αλλά και αναλαμβάνοντας δράση για να τον ανακουφίσει ή να τον βοηθήσει. Αυτή η εκπαίδευση στην ενεργή εκδήλωση προσωπικού ενδιαφέροντος, δίχως μάλιστα τη μεσολάβηση του γονέα, είναι εξαιρετικά πολύτιμη για το παιδί.

 

  1. Μαθαίνουν να Εκδηλώνουν Σεβασμό

Τέλος, ένα παιδί που μοιράζεται τον ίδιο χώρο με το αδελφάκι του, μαθαίνει πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός για τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τα προσωπικά αισθήματα και τα αντικείμενα του άλλου. Παράλληλα, μαθαίνει πόσο σημαντικό είναι να εκδηλώνει σεβασμό όχι μόνο στους «μεγάλους» ή τους «ξένους», αλλά και σε μικρά παιδιά και μέλη της άμεσης οικογένειάς του.  

Η LIFETIMEKidsrooms προσφέρει πολλές και έξυπνες λύσεις για παιδικά υπνοδωμάτια με πολλούς ενοίκους! Δείτε τη συλλογή μας και ανακαλύψτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε και για τα δύο παιδιά, ανεξάρτητα από το φύλο τους, ένα δωμάτιο φιλόξενο και λειτουργικό!

Δείτε τη συλλογή μας