Αγόρι Και Κορίτσι στο Ίδιο Δωμάτιο; Μάθετε Πώς θα Φτιάξετε το Ιδανικό Υπνοδωμάτιο και για τους Δύο

Αγόρι Και Κορίτσι στο Ίδιο Δωμάτιο; Μάθετε Πώς θα Φτιάξετε το Ιδανικό Υπνοδωμάτιο και για τους Δύο

Αν η διακόσμηση και η οργάνωση ενός υπνοδωματίου δύο παιδιών του ίδιου φύλου είναι δύσκολη και παρουσιάζει προκλήσεις για τον γονέα, πόσο μάλλον, όταν πρόκειται για αγόρι και κορίτσι!

Υπάρχουν, όμως, τρόποι να κάνετε το παιδικό τους δωμάτιο ένα ιδανικό καταφύγιο ξεκούρασης, μελέτης και παιχνιδιού και να αποφύγετε τις αδικίες ή τη μεροληψία υπέρ του ενός ή του άλλου!

Απλά δοκιμάστε τα ακόλουθα tips…   

 

  • Προτιμήστε Ουδέτερα Χρώματα

Προφανώς, το χρώμα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στον αέρα και την αύρα που θα αποπνέει το δωμάτιο. Για να αποφύγετε εδώ τις αδικίες και τις διακρίσεις, καλό θα ήταν να κινηθείτε σε ουδέτερα χρώματα, που είναι ταυτόχρονα φωτεινά και ευχάριστα.

Το λευκό, για παράδειγμα, είναι μια ιδανική απόχρωση για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς όχι μόνο δένει αρμονικά και με τους κόσμους και των δύο φύλων, αλλά «μεγεθύνει» οπτικά και τον χώρο, κάνοντάς τον να μοιάζει πιο ευρύχωρος, ενώ παράλληλα μπορεί να συνδυαστεί με άπειρες αποχρώσεις που θα μπορούσαν να προστεθούν στα έπιπλα ή τις γωνιές του δωματίου που είναι αφιερωμένες σε κάθε παιδί.

 

  • Αποδεχτείτε τη Μοναδικότητα του Κάθε Παιδιού

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείτε να κάνετε είναι να θυσιάσετε την προσωπικότητα του ενός παιδιού για χάρη κάποιας υποτιθέμενης προτεραιότητας ή υπεροχής του άλλου: «μα είναι μωρό», «μα είναι η μεγαλύτερη», «αυτό ήταν στην αρχή το δικό του δωμάτιο!»⋅ τέτοιου είδους δικαιολογίες είναι αυτό ακριβώς – δικαιολογίες, και πρέπει να τις αποφύγετε. Κάθε παιδί είναι ένα μοναδικό μπουκέτο ιδιοτήτων που χρειάζεται να νιώθει άνετα στον προσωπικό του χώρο.

Πρακτικά, όμως, πώς μπορείτε να σεβαστείτε την ξεχωριστή προσωπικότητα του κάθε παιδιού;

Εκτός από τη συνύπαρξη των βασικών τους επίπλων, όπως το κρεβάτι (αν είναι κουκέτα)     , το γραφείο και η ντουλάπα τους, πρέπει να ξεχωρίσετε χώρο για τα προσωπικά τους αντικείμενα, που έχουν να κάνουν αποκλειστικά με τη ζωή, την προσωπικότητα και τα χόμπι του κάθε παιδιού.

Αυτό, φυσικά, απαιτεί χώρο. Για να τον εξοικονομήσετε, δοκιμάστε να εκμεταλλευτείτε όσο μπορείτε καλύτερα το ύψος του δωματίου, ίσως με κρεβάτια-κουκέτες ή με ψηλές ντουλάπες που θα φτάνουν ως την οροφή του δωματίου και θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση στο εσωτερικό τους με κάποιον ειδικό μηχανισμό ή με μια πρακτική σκάλα.

Lifetime blog buttons 07

sindiasmos epiplewn se eniaies kataskeves

Άλλος τρόπος θα ήταν ο συνδυασμός επίπλων σε ενιαίες κατασκευές: για παράδειγμα, κρεβάτια με ενσωματωμένα κρυφά συρτάρια και άλλους αποθηκευτικούς χώρους, ή γραφεία ενσωματωμένα σε κρεβάτια ή βιβλιοθήκες. Τέτοιου είδους κατασκευές συχνά καλύπτουν απ’ άκρη σε άκρη όλη την πλευρά ενός δωματίου και συνδυάζουν πολλαπλές ανάγκες στον ίδιο λειτουργικό χώρο, αφήνοντας περισσότερες γωνιές για το παιχνίδι και τα προσωπικά χόμπι του κάθε παιδιού.

 

Ίσως μια ματιά σε τέτοιου είδους λύσεις να αποτελέσει ακόμη καλύτερη πηγή έμπνευσης, έτσι δεν είναι;  

Πατήστε εδώ και δείτε πόσο αρμονικά συνενώνονται τα απαλά, ουδέτερα χρώματα και η πρακτική, έξυπνη επίπλωση στη νέα σειρά παιδικών υπνοδωματίων της LIFETIMEKidrooms.