Απόκριες: Τι σημαίνει η στολή για το παιδί και πώς να επιλέξετε την κατάλληλη;

Απόκριες: Τι σημαίνει η στολή για το παιδί και πώς να επιλέξετε την κατάλληλη;

Όσο πλησιάζουν οι Απόκριες, τόσο η παιδική ανυπομονησία για τις στολές που θα φορέσουν φέτος κορυφώνεται –και δικαιολογημένα μιας και το Καρναβάλι είναι από τις πιο αγαπημένες παιδικές γιορτές. Η φαντασία ξεχειλίζει και για λίγες μέρες μικροί (αλλά και μεγάλοι) έχουν το ελεύθερο να μεταμορφωθούν σε ό,τι και όποιον θέλουν.

Τι συμβολίζουν, όμως, οι αποκριάτικες στολές που κυκλοφορούν και τι μαρτυρά η επιλογή τους για την προσωπικότητά του παιδιού που φοράει τη στολή; Κορυφαίοι παιδοψυχολόγοι, όπως ο Michael Oberschneider, δίνουν μια βαθύτερη ψυχολογική διάσταση στην επιλογή κάθε τύπου στολής, μιλώντας για κοινά χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν τα παιδιά που επιλέγουν δημοφιλή θέματα στολών. Κοντολογίς, τα παιδιά προσπαθούν μέσα από τις στολές τους να μας δείξουν ποια είναι, ποια θα ήθελαν να γίνουν ή ποιο κομμάτι της προσωπικότητάς τους επιδιώκουν να ενισχύσουν. Τι αποκαλύπτουν, λοιπόν, οι δημοφιλέστερες επιλογές παιδικών στολών για τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους;

  • Πριν βιαστείτε να πετάξετε τη στολή του... Darth Vader στα σκουπίδια ερμηνεύοντας πως η επιλογή του παιδιού σας υποδεικνύει μια ενδεχομένως... παραβατική προσωπικότητα, ο Dr Oberschneider είναι καθησυχαστικός. Ειδικά για τα παιδιά που επιλέγουν να ενσαρκώσουν έναν κακό, τα ψυχολογικά τους κίνητρα ανάγονται στην προσπάθειά τους να καταλάβουν τι είναι καλό και κακό στον κόσμο, να νιώσουν δυνατά και ανεξάρτητα, αλλά και να επιβεβαιώσουν τα όρια και τους κανόνες.
  • Οι στολές με υπερήρωες, από την άλλη, προβάλλουν στο παιδί τη γοητεία κάποιου δυναμικού και ισχυρού ήρωα που σώζει όσους τον χρειάζονται. Επομένως, υποσυνείδητα το παιδί δείχνει πως το ενδιαφέρει το καλό των γύρω του και συντρέχει στα προβλήματα των άλλων. Αυτά τα παιδιά έχει ως έμπνευση, άλλωστε, και o τύπος δωμάτιου Ηangout , που κάθε γωνιά του είναι σχεδιασμένη για να του προσδίδει την ενέργεια που χρειάζεται και την ιδιωτικότητά του μέχρι να καταστρώσει την επόμενη περιπέτεια.

    ti isxiei gia tis koritsistikes stoles
  • Τι ισχύει, όμως, για τις λεγόμενες... κοριτσίστικες στολές; Τα τελευταία χρόνια... αποδοκιμάστηκαν κατά κάποιον τρόπο οι στολές των νεράιδων και των πριγκιπισσών ως ενισχυτικές ενός παρωχημένου φυλετικού στερεοτύπου που παρουσιάζει τις γυναίκες αδύναμες. Θέλει εδώ προσοχή. Όλα αυτά είναι ερμηνείες των μεγάλων και στην πραγματικότητα κανένα παιδί που επιλέγει να ντυθεί νεράιδα δεν επιδιώκει τίποτα άλλο από τα να φορέσει ένα όμορφο φόρεμα. Η ανάδειξη της αθωότητας της νεραϊδίσιας του ψυχής είναι για εκείνο προτεραιότητα. Γι' αυτό, εξάλλου, και η LIFETIMEKidsrooms διαθέτει τον ειδικό τύπο δωματίων Fairy Dust και Princess!
  • Εξίσου δημοφιλείς επιλογές είναι και οι στολές ρόλων όπως εξερευνητών, αστροναυτών, Ινδιάνων ή καουμπόηδων. Στολές που προορίζονται για παιδιά με έντονη προσωπικότητα, φιλοπεριέργεια, αλλά και ανάγκη για εξερεύνηση. Παιδιά που αναζητούν νέες εμπειρίες και δεν διστάζουν να φτιάξουν τον δικό τους κόσμο. Είναι τα παιδιά από τα οποία έχουμε εμπνευστεί τους μοναδικούς τύπους δωματίων Explorer, Space Dream και Camp Canyon!

Δεν υπάρχουν, λοιπόν, καλές και κακές στολές. Όλες αποτελούν μέσα ελεύθερης έκφρασης των παιδιών, όπως ακριβώς και τα πολυμορφικά υπνοδωμάτια της LIFETIMEKidsrooms που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους σε κάθε βήμα. Αφήστε, λοιπόν, κάθε παιδί να εξερευνήσει τις επιλογές του και να καταλήξει σε αυτή που του ταιριάζει καλύτερα, γιατί η φαντασία, ιδιαίτερα τις Απόκριες, δεν γνωρίζει ταμπέλες και όρια!