Γιατί να Επιλέξετε Οικολογικά Έπιπλα

Γιατί να Επιλέξετε Οικολογικά Έπιπλα

 Ίσως η σημαντικότερη απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι και η πιο απλή: για να προστατέψετε τη σπουδαιότερη και αρχαιότερη μαμά του κόσμου μας, τον πλανήτη γη. Άλλωστε, εμείς οι μαμάδες, πρέπει να δείχνουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, έτσι δεν είναι;

Είναι σημαντικό να θυμάστε πως οι επιλογές μας έχουν σημασία. Κι αν χρειάζεστε περισσότερους λόγους για να επιλέξετε οικολογικά έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο του παιδιού σας, οι παρακάτω σκέψεις θα σας βοηθήσουν.

 

  1. Πιστοποιημένο Ξύλο Αειφόρου Παραγωγής

Μία από τις σημαντικότερες απειλές για τον πλανήτη μας, είναι η αποψίλωση των δασών. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να χρησιμοποιηθεί ξύλο από δασικές εκτάσεις που συνεχώς ανανεώνονται. Αυτού του είδους η παραγωγή ξύλου ονομάζεται «αειφόρος» και τα έπιπλα που χρησιμοποιούνται στα παιδικά δωμάτια της LIFETIMEKIDSROOMS φέρουν όλα πιστοποίηση αειφόρου παραγωγής.

 

  1. Χρήση Επαναχρησιμοποιούμενων Υλικών

Το ξύλο είναι αρκετά ανθεκτικό υλικό, γεγονός που σημαίνει πως, με λίγη περιποίηση, μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί. Τα οικολογικά έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ξύλο, πλαστικό, μέταλλο και άλλα ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιούμενα στοιχεία, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του φυσικού πλούτου της γης.

 

  1. Ανακυκλώσιμα και Αποσυναρμολογούμενα

Η συντριπτική πλειονότητα των οικολογικών επίπλων είναι φτιαγμένα από εξολοκλήρου ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ μπορούν εύκολα να αποσυναρμολογηθούν, να επισκευαστούν και να χρησιμοποιηθούν ξανά.

2 815x485

 

  1. Ανθεκτικά στο Χρόνο και τη Χρήση

Όσο πιο ανθεκτικό είναι ένα έπιπλο, τόσο πιο φιλικό είναι προς το περιβάλλον. Συνεπώς, τα LIFETIMEKIDSROOMS έπιπλα αντέχουν στις κακουχίες τόσο του χρόνου, όσο και της χρήσης.

 

  1. Ευπροσάρμοστα και Βολικά στη Μετακίνηση

1 2 815x485

Στα οικολογικά έπιπλα δίνεται μεγάλη έμφαση στη σχεδίασή τους, ώστε να είναι ευπροσάρμοστα, ικανά να χρησιμοποιούνται σε νέες διαρρυθμίσεις του δωματίου – όπως για παράδειγμα σε παιδικά δωμάτια που έχουν την ικανότητα να «μεγαλώνουν» μαζί με το παιδί– καθώς και να είναι βολικά στη μετακίνηση⋅ μόνο τότε θα επιτρέπουν στους γονείς να τα χρησιμοποιούν ξανά για τις ανάγκες της οικογένειάς τους.

 

  1. Χαμηλή Τοξικότητα

 Να θυμάστε πως τα έπιπλα που αγοράζετε απελευθερώνουν στο χώρο διάφορα χημικά στοιχεία από τα υλικά κατασκευής τους. Τα LIFETIMEKIDSROOMS έπιπλα έχουν κατασκευαστεί με υλικά εξαιρετικά χαμηλής ή και μηδενικής τοξικότητας και όπου χρησιμοποιείται μπογιά βασισμένη στο νερό, διαφυλάσσοντας την ευαίσθητη υγεία των παιδιών και μηδενίζοντας την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Να θυμάστε πως οι άνθρωποι περνούν το 90% του χρόνου μας στο σπίτι μας. Δεν αξίζει κάθε προσπάθεια να κρατούμε τις όποιες τοξικές ουσίες μακριά του;

 

  1. Διαθέτουν τα Περισσότερα Πιστοποιητικά Ποιότητας

4 815x485

Τα οικολογικά έπιπλα περνούν από τους πιο εντατικούς και έγκυρους ελέγχους ποιότητας, τόσο αναφορικά με τα υλικά κατασκευής τους, όσο και για την κατασκευή τους αρτιότητα. Για παράδειγμα, φέρουν την λεγόμενη πιστοποίηση TUV και την Oeko-Tex που καταδεικνύουν πως το ξύλο τους προέρχεται από δασικές εκτάσεις αειφόρου παραγωγής. Φέρουν ειδική ένδειξη χαμηλής τοξικότητας. Αναφέρουν τον τόπο προέλευσης του ξύλου, ώστε να διασφαλίζεται όχι μόνο η ανθεκτικότητά του, αλλά και αντοχή στο χρόνο και στη χρήση παιχνιδιού, μελέτης και ξεκούρασης από τα μικρά μας «αγγελούδια»!

 

Συμπέρασμα

Να μιλήσουμε πιο απλά; Τα οικολογικά έπιπλα είναι εμπνευσμένα από το γνησιότερο μητρικό φίλτρο – την ανάγκη μας να προστατέψουμε το ζωντανό αυτό σώμα που μας έφερε σε ύπαρξη και μας συντηρεί στη ζωή – τον πλανήτη γη.

Οι μαμάδες και οι μπαμπάδες όλες της γης, προστατεύοντας τον πλανήτη μας, αφήνουμε την καλύτερη κληρονομιά στα πολυτιμότερα πλάσματα της ζωής μας. Ναι, προστατεύοντας τη γη, προστατεύουμε τα παιδιά μας.

Θέλετε να δείτε μερικές ιδέες παιδικών δωματίων που αποτελούνται αποκλειστικά από οικολογικά έπιπλα; Δείτε την τελευταία Συλλογή της LIFETIMEKIDSROOMS!