Καλοκαίρι κι Ανανέωση Παιδικού Δωματίου! 3 Συμβουλές για να το Κάνετε Σωστά

Καλοκαίρι κι Ανανέωση Παιδικού Δωματίου! 3 Συμβουλές για να το Κάνετε Σωστά

Το σχολείο τέλειωσε και το παιδί διψά για ανανέωση στον προσωπικό του χώρο, τον οποίο θέλει να συσχετίζει με κάτι λιγότερο βαρετό ή υποχρεωτικό από τις σχολικές εργασίες!

Πράγματι, τώρα πλέον θα έχει πολύ περισσότερο χρόνο στη διάθεσή του, πολύ από τον οποίο θα περνά με τους φίλους και την παρέα του στο δωμάτιό του – χρόνο τον οποίο θα θέλετε να δαπανούν όσο το δυνατόν πιο ευχάριστα και δημιουργικά, ειδικά όταν δεν έχετε τον χρόνο να τα πάτε στη θάλασσα ή στην εξοχή όσο συχνά θα ήθελαν!

Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; Η ιδανική λύση είναι μια καλοκαιρινή ανανέωση του παιδικού του υπνοδωματίου: εκτός του ότι θα βοηθήσει το παιδί να πάψει να συνδέει το δωμάτιό του με τις μουντές μέρες του φθινοπώρου και των σχολικών εξετάσεων, θα το βοηθήσει να αναζωογονήσει τη φαντασία του και να σκεφτεί νέους, δημιουργικούς τρόπους να εκτονώσει την ενέργειά του.

Εξάλλου, θα πρέπει πάντα να θυμάστε πως ένα παιδικό δωμάτιο πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στις ηλικιακές, συναισθηματικές και μαθησιακές ανάγκες του παιδιού, που συνεχώς αλλάζουν! Οι παρακάτω τρεις συμβουλές θα σας δείξουν πώς να το πετύχετε αυτό με αποτελεσματικούς τρόπους.

 

  1. Αποφασίστε τι Χρειάζεται και δεν Χρειάζεται Πλέον

Εφόσον το παιδί μεγαλώνει, είναι πιθανόν ορισμένα στοιχεία του δωματίου να μην είναι πλέον απαραίτητα – ίσως μάλιστα να είναι και παντελώς αχρείαστα. Δωρίστε εκείνα που είναι σε καλή κατάσταση σε παιδάκια που τα έχουν ανάγκη και αν όλα χρειάζονται ακόμα, μήπως πρέπει να αρχίσουν να αλλάζουν μορφή ή διαστάσεις;

Μήπως, π.χ., το κρεβάτι πρέπει να γίνει κάπως μεγαλύτερο, τα ράφια να μετατραπούν σε βιβλιοθήκη, οι ταπετσαρίες με τον παιδικό του ήρωα από τα νηπιακά του χρόνια να αλλάξουν σε κάτι πιο… εφηβικό, όπως με αφίσες με τα αγαπημένα του τοπία ή άλλα θέματα;

Ξεκινήστε προσδιορίζοντας όλα τα στοιχεία του δωματίου που είναι πλέον ξεπερασμένα για την ηλικία του και σκεφτείτε τι θα μπορούσε να τα αντικαταστήσει. 

 

  1. Εύκολες και οικονομικές μετατροπές!

easy and cost effective solutions

Ποιο είναι το μεγάλο λάθος στη διακόσμηση και την επίπλωση ενός παιδικού υπνοδωματίου; Το να τοποθετήσετε κάτι που θα απαιτήσει πολλά χρήματα αλλά δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του παιδιού!

Ό,τι αποφασίσετε να προσθέσετε στον χώρο θα πρέπει να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο μέλλον, δίχως ιδιαίτερο κόστος. Π.χ. μια ταπετσαρία με σούπερ ήρωα: σε πόσο χρονικό διάστημα το παιδί σας δεν θα αισθάνεται άνετα να βλέπουν οι έφηβοι φίλοι του τον Spiderman σε κάθε γωνιά του τοίχου; Πόσα χρήματα θα ξοδέψετε για να την τοποθετήσετε και μετά να την αφαιρέσετε και να βάψετε τον τοίχο;

Αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα του πόσο σημαντικό είναι να κάνετε αλλαγές που εύκολα και οικονομικά μπορούν να προσαρμοστούν στο μέλλον.

 

  1. Λάβετε Υπόψη την Ηλικία του Παιδιού

Το τελευταίο μας tip είναι και το πιο σημαντικό: ό,τι αλλαγές κάνετε πρέπει να συμβαδίζουν με την ηλικία του παιδιού – ίσως και με ένα εξάμηνο ή έτος μεγαλύτερο από αυτήν.

Γιατί είναι αυτό τόσο ουσιώδες; Επειδή είναι ο μόνος τρόπος να νιώσει το παιδί άνετα στον προσωπικό του χώρο, να μπορεί να ταυτιστεί με αυτόν, να αισθάνεται πως εξυπηρετούνται οι ανάγκες του και να εκπέμπεται η προσωπικότητά του. Μόνο όταν αισθανθεί έτσι, θα μπορεί να ξεδιπλώσει πραγματικά τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά του.

Για να γίνει αυτό σωστά, το κλειδί είναι η επικοινωνία: μην κάνετε καμία αλλαγή δίχως να το συμπεριλάβετε στις αποφάσεις σας, ειδικά όταν περιλαμβάνονται στοιχεία όπως το χρώμα των τοίχων, κάποια αλλαγή στα έπιπλα κτλ. Με τον τρόπο αυτό, άλλωστε, του περνάμε και την αίσθηση πως έχει λόγο στον προσωπικό του χώρο, καθώς και την ευθύνη να τον φροντίζει και να τον διατηρεί σε καλή κατάσταση.

 

Όλα τα δωμάτια και τα παιδικά έπιπλα της LIFETIMEKidsrooms έχουν σχεδιαστεί να «μεγαλώνουν» μαζί με το παιδί σας!

Δείτε τον νέο μας κατάλογο και επωφεληθείτε από τις μεγάλες καλοκαιρινές μας προσφορές που θα διαρκέσουν ως το τέλος του Ιουλίου! Απλά πατήστε εδώ!

LifetimeKidsrooms1910 27