Κάντε Τα Πρωινά Σας Πιο Ευχάριστα

Κάντε Τα Πρωινά Σας Πιο Ευχάριστα

Η στιγμή που ο ήλιος εμφανίζεται δειλά - δειλά στον ορίζοντα είναι αναμφισβήτητα η πιο γαλήνια στιγμή της ημέρας. Είναι ώρα για χουζούρι, είτε μετά από μια δροσερή καλοκαιρινή νύχτα, είτε μετά από μια παγερή νύχτα, που κάνει τα σκεπάσματά μας να μοιάζουν με μια τέλεια ζεστή αγκαλιά.

Τι γίνεται, όμως, όταν ο ήχος του ξυπνητηριού διαλύει τη γλυκιά αυτή αίσθηση, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα μιας ασφυκτικά γεμάτης μέρας που μόλις άρχισε;

Σηκωθείτε Από Το Κρεβάτι… Μην το Αναβάλλετε!

wake up inner

Όλοι μας προσπαθούμε με κάποιο τρόπο να παρατείνουμε τη διαμονή μας στο αναπαυτικό μας στρώμα! Ακόμη και λίγα λεπτά φαντάζουν μεγάλο κέρδος, ειδικά τη στιγμή που χρειάζεται να ανοίξουμε τα μάτια μας και να ανασηκωθούμε αρχίζοντας την καθημερινή μας ρουτίνα. Ρυθμίζοντας, όμως, το ρολόι ώστε να χτυπά κάθε 5 - 10 λεπτά δεν κερδίζουμε απολύτως τίποτα.

Γι’ αυτό γεμάτες αποφασιστικότητα, από το πρώτο κιόλας κουδούνισμα, βάλτε το στόχο να σηκώνεστε από το κρεβάτι σας.

Αξιολογήστε τον Οργανισμό σας

Στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο επιλογές για το πώς θα χειριστούμε το πρωινό μας: είτε θα σηκωθούμε νωρίτερα, δίνοντας στον εαυτό μας το χρόνο που χρειάζεται για να συνέλθει με ηρεμία και να ενεργοποιηθεί, ή θα μπούμε αυτόματα στην «πρίζα», σε έναν ξέφρενο ρυθμό δραστηριότητας από την πρώτη κιόλας στιγμή που κατεβάζουμε τα πόδια μας από το κρεβάτι.

Καλό είναι να αξιολογήσετε τα υπέρ και τα κατά των δύο αυτών προσεγγίσεων. Αν είστε άτομο που γενικά αργεί να ξυπνήσει προτιμήστε να βάλετε το ξυπνητήρι σας μισή ώρα νωρίτερα από ό,τι συνήθως. Αν πάλι είστε άνθρωπος που δραστηριοποιείται αμέσως, ίσως θα μπορούσατε να κοιμηθείτε λίγο παραπάνω.

Με άλλα λόγια, δεν υπάρχουν απόλυτοι κανόνες για το ιδανικό ξύπνημα. Θα πρέπει να αξιολογήσετε τον τρόπο με τον οποίο αντιδρά καλύτερα ο οργανισμός σας και να προσαρμόσετε αντίστοιχα το ξύπνημά σας. Προσοχή, όμως:  ό,τι κι αν αποφασίσετε, ποτέ μην παραλείπετε να υπολογίζετε επαρκή χρόνο για το πρωινό σας γεύμα, που είναι απαραίτητο για να ξεκινήσετε δυναμικά και υγιεινά τη μέρα σας.

Προετοιμαστείτε Από Το Βράδυ

lifetime lunch inner

Ένα γνωστό ρητό λέει: «Ό,τι μπορείς να κάνεις σήμερα, μην το αφήνεις για αύριο»⋅ και αυτό πραγματικά ισχύει.

Σκεφτείτε τι μπορείτε να κάνετε από την προηγούμενη νύχτα ώστε να ελαφρύνετε το πρωινό σας πρόγραμμα. Αν είναι εφικτό, κάντε μια προεργασία του γεύματος που σκοπεύετε να μαγειρέψετε, ετοιμάστε το κολατσιό των παιδιών, τα ρούχα και τα πράγματα που έχετε να πάρετε μαζί σας φεύγοντας από το σπίτι κτλ. Ακόμη και αν είναι αδύνατον να ολοκληρώσετε μια δουλειά, ξεκινήστε την και φτάστε στο σημείο που μπορείτε. Αυτό και μόνο αρκεί για να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία σας. Γράψτε το πρόγραμμα σας, συμπεριλαμβάνοντας υποχρεώσεις που επαναλαμβάνονται τακτικά. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομείτε χρόνο, θα μειωθεί το στρες και θα έχετε ξεκάθαρες προτεραιότητες.

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτές τις εισηγήσεις! Άλλωστε, η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται – ειδικά για πολυάσχολες μαμάδες!

Θέλετε να κάνετε τη ζωή σας ακόμη πιο εύκολη; Δείτε εδώ τη Συλλογή Παιδικών Δωματίων της LIFETIMEKidrooms - έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη!