Μικρό Δωμάτιο, αλλά Πολλά Παιχνίδια; Μάθετε Πώς Να το Οργανώσετε Δίχως να Καταλάβετε Όλο τον Χώρο

Μικρό Δωμάτιο, αλλά Πολλά Παιχνίδια; Μάθετε Πώς Να το Οργανώσετε Δίχως να Καταλάβετε Όλο τον Χώρο

Είναι αλήθεια πως, για κάποιον ανεξήγητο λόγο, τα παιδικά υπνοδωμάτια είναι συχνά οι πιο μικροί και παραμελημένοι χώροι μιας κατοικίας, ειδικά σε διαμερίσματα. Αν δε το δωμάτιο το μοιράζονται παραπάνω από ένα παιδιά, η κατάσταση μπορεί να θυμίζει αποθήκη καταστήματος παιχνιδιών, παρά υπνοδωμάτιο. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στους γονείς που έχουν καταλάβει τι αξία έχει το παιχνίδι στη ζωή ενός παιδιού και του έχουν αγοράσει τόσα, ώστε δυσκολεύονται πλέον να τα χωρέσουν στο δωμάτιό του!

Υπάρχουν λύσεις, όμως! Ρίξτε μια ματιά παρακάτω στη φωνή της πείρας, καθώς, αν υπάρχει κάτι που ξέρουμε καλά στη LIFETIMEKidrooms, είναι να αξιοποιούμε πλήρως τον χώρο!

 

Γενικά Μιλώντας…

Το συνηθέστερο σκηνικό σε ένα μικρό παιδικό δωμάτιο που το μοιράζονται περισσότερα του ενός παιδιά, είναι οι πασίγνωστες κουκέτες, ένα μικρό γραφείο, οι ντουλάπες και, στην καλύτερη περίπτωση, μια συρταριέρα.

Είτε έχετε κουκέτα στο δωμάτιο, είτε όχι, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε πως εκμεταλλεύεστε στο έπακρο όλους τους χώρους του δωματίου. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές ιδέες:

 

Κουκέτα ή Κρεβάτι

kouketa krevati

Ό,τι κι αν έχετε από τα δυο, βεβαιωθείτε πως στο κάτω μέρος υπάρχουν διαθέσιμα συρτάρια, ή έστω κάποιου είδους κενό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για αποθήκευση. Εκεί θα μπορούσαν να μπουν παιχνίδια και άλλα αξεσουάρ που το παιδί χρησιμοποιεί συχνά, ώστε να είναι σε θέση να τα βγάζει αλλά και να τα τακτοποιεί μόνο του.

Αν σκοπεύετε να αγοράσετε νέο κρεβάτι και δεν είστε ακόμη σίγουροι τι θα ήταν καλύτερο να έχει από κάτω, επιπλέον κρεβάτι ή συρτάρια, απλά αναρωτηθείτε τι θα χρειαστείτε συχνότερα: αποθηκευτικούς χώρους, ή μέρος για φιλοξενία; Αν υπάρχει κάποιος άλλος επιπλέον χώρος για να φιλοξενείτε φίλους των παιδιών στο σπίτι, τότε η επιλογή σας είναι εύκολη.

 

Επιτοίχιες Εσοχές

Αν το δωμάτιο έχει εσοχές στους τοίχους, γιατί να μην τις αξιοποιήσετε για να βάλετε παιχνίδια που έχουν περισσότερο συναισθηματική παρά χρηστική αξία, όπως αρκουδάκια και παλιά αυτοκίνητα ή κούκλες;

 

Ντουλάπα

ntoulapa

Πολλές ντουλάπες παιδικών δωματίων έχουν σχεδιαστεί για ενήλικες παρά για παιδιά, αφήνοντας μεγάλα κενά για μακριά ρούχα σε σημεία που θα μπορούσαν να μπουν επιπλέον ράφια για τοποθέτηση ρούχων αλλά και παιχνιδιών.

Να θυμάστε πως οι παιδικές ντουλάπες δεν είναι σχεδιασμένες αποκλειστικά για ρούχα. Θα παρατηρήσετε, επίσης, πως τα φύλλα τους είναι αρκετά πιο στιβαρά από τις συμβατικές, για να συγκρατούν περισσότερο βάρος: γιατί να μην τις εκμεταλλευτείτε λοιπόν, τοποθετώντας κουτιά για σχετικά ελαφριά παιχνίδια, όπως τουβλάκια Lego; Δείτε, επίσης, που θα μπορούσε να τοποθετηθεί κάποιο επιπλέον ράφι ή συρτάρι.

 

Επιτοίχια Ράφια ή Βιβλιοθήκη;

Μην τοποθετείτε ποτέ ράφια πάνω από τον χώρο που κοιμάται το παιδί, αποκλειστικά για λόγους ασφαλείας. Καλύτερα να αγοράσετε μια στενή ραφιέρα ή βιβλιοθήκη, παρά να γεμίσετε τους τοίχους με ράφια. Μια βιβλιοθήκη θα είναι πολύ πιο σταθερή και σίγουρα θα χωρέσει περισσότερα πράγματα από 3-4 ράφια. Εξάλλου, εκεί που τώρα θα υπάρχουν παιχνίδια, αργότερα θα μπορούν να μπουν βιβλία.

Ίσως έχετε καταλάβει μέχρι τώρα πως, τελικά, δεν είναι τόσο τα τετραγωνικά του δωματίου που καθορίζουν πόσα πράγματα μπορεί να χωρέσει, όσο η εργονομία και ο σχεδιασμός των επίπλων του!

Πατήστε εδώ και ανακαλύψτε μοναδικές λύσεις ασφαλούς και κομψής αποθήκευσης στη νέα συλλογή παιδικών υπνοδωματίων της LIFETIMEKidrooms!