Οδηγός τακτοποίησης παιδικής ντουλάπας: 3 tips που διευκολύνουν την καθημερινότητα

Οδηγός τακτοποίησης παιδικής ντουλάπας: 3 tips που διευκολύνουν την καθημερινότητα

Πολλές φορές η οργάνωση του παιδικού δωματίου μοιάζει με μία καθημερινή μάχη, μιας και τα αντικείμενα που υπάρχουν μέσα σε αυτό προστίθενται και αφαιρούνται με χαρακτηριστική ευκολία από τους ζωηρούς ιδιοκτήτες τους.

Ένα από τα πιο δύσκολα ως προς τη διαχείριση και την οργάνωση σημεία είναι αναμφίβολα τα ρούχα τους, με αποτέλεσμα η ντουλάπα και η οργάνωσή τους να αποτελούν έναν γρίφο για απαιτητικούς λύτες, ιδιαίτερα όταν αλλάζει η εποχή. Βασικός γνώμονας της επιλογής αυτού του κυρίαρχου επίπλου οφείλει να είναι ο συνδυασμός λειτουργικότητας και χωρητικότητας.

Επιπρόσθετα καθώς το παιδί μεγαλώνει και οι ανάγκες του σε χώρους αποθήκευσης αυξάνονται είναι εύλογο πως χρειάζεται η δημιουργία επιπλέον αποθηκευτικών λύσεων που προσαρμόζονται στη χωροδιάταξη του δωματίου, επιτρέποντας την ανεμπόδιστη κυκλοφορία του παιδιού μες στο δωμάτιο αλλά και την επάρκεια στην αποθήκευση των ρούχων.

Πάμε να δούμε παρακάτω κάποιες έξυπνες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τα ρούχα και τα αξεσουάρ του παιδιού μέσα στο δωμάτιο.

 

  1. Επαρκής φωτισμός

Αναμφίβολα, όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τα ρούχα που υπάρχουν μέσα στην ντουλάπα, είναι πολύ λογικό να δημιουργηθεί ακαταστασία την ώρα που οι μπόμπιρές σας θα ψάχνουν… στα τυφλά! Για να μπορούν να ελέγχουν εξονυχιστικά τους θησαυρούς που κρύβει η ντουλάπα τους, ένα φωτιστικό με περιστρεφόμενη κεφαλή έρχεται να δώσει τη λύση! Παράλληλα, εκτός από πολύ πρακτικό, ένα φωτιστικό με κλιπ αποτελεί και μία διαφορετική διακοσμητική πρόταση, αφού τοποθετείται εύκολα όπου χρειάζεται, λούζοντας με φως το παιδικό υπνοδωμάτιο.

 

  1. Δώστε έμφαση στην πρακτικότητα

Για την τακτοποίηση της παιδικής ντουλάπας, η λέξη πρακτικότητα μεταφράζεται με πολλούς τρόπους. Ποιοι είναι αυτοί; Ξεκινάμε πρώτα με το ξεκαθάρισμα. Με το μπόι τους να μεγαλώνει εκπληκτικά και πολλές φορές πιο γρήγορα απ’ όσο νοσταλγικά θα θέλαμε, είναι πολύ βασικό να ελέγξετε και να βρείτε τα ρούχα που τους είναι πλέον μικρά. Άρα πρώτα ξεκαθαρίζουμε και μετά συγυρίζουμε. Και αφού απαλλαγείτε από καθετί περιττό, μια βολική ιδέα για συγύρισμα που θα σας βοηθήσει να βάλετε τάξη στην ντουλάπα τους είναι να ταξινομήσετε τα ρούχα σε κατηγορίες όπως για παράδειγμα με βάση την εποχή ή το χρώμα.

Κατά τον αποχωρισμό των ρούχων που δεν θέλετε, θυμηθείτε ότι όσα είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση μπορούν να δοθούν σε άλλα παιδάκια που μπορεί να τα έχουν ανάγκη και σίγουρα θα τα χαρούν.

 

  1. Κουτιά αποθήκευσης

Αν και δεν κερδίζουν πάντα το στοίχημα των μεγάλων χώρων, τα κουτιά αποθήκευσης σίγουρα έχουν σώσει πολλά σπίτια και αυτό γιατί λειτουργούν ως συλλέκτες όλων εκείνων των πραγμάτων που θέλουμε να έχουμε άμεση πρόσβαση, προσφέροντας παράλληλα μία καλαίσθητη εικόνα στο δωμάτιο όταν λειτουργούν και ως έπιπλα π.χ. σκαμπό, μικρά γραφεία ή χώροι κάτω από το κρεβάτι.

Θέλοντας λοιπόν να βοηθήσουμε τους μπόμπιρές σας να βρίσκουν τα πράγματα που έχουν στη ντουλάπα τους εύκολα, στη LIFETIMEKidsrooms προτείνουμε μια γκάμα έξυπνων χαρακτηριστικών. Με την προσθήκη διαχωριστικών που διευκολύνουν την κατηγοριοποίηση των ρούχων, και συστημάτων εξαερισμού και soft-close για απαλό κλείσιμο διασφαλίζετε τη σωστή οργάνωση και αποθήκευση των ρούχων τους, επιτρέποντας εύκολη και ασφαλή πρόσβαση.

 

Στον νέο κατάλογο LIFETIMEKidsrooms βρίσκουμε μία εκτενή γκάμα από προτάσεις εύκολης αποθήκευσης αλλά και μία πλειάδα έξυπνων αξεσουάρ που κάνουν την υπόθεση «οργάνωση των παιδικών ρούχων» μία αποτελεσματική αλλά και διασκεδαστική διαδικασία. Ιδιαίτερα τώρα που ο καιρός αλλάζει, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως έχουμε τον πιο αξιόμαχο σύμμαχο στην προσπάθειά μας να βάλουμε τάξη... στο δημιουργικό χάος του παιδικού δωματίου!