Περιμένετε Νέο Μέλος στην Οικογένεια; Φτιάξτε το πιο Ασφαλές και Όμορφο Δωμάτιο για το Μωρό σας!

Περιμένετε Νέο Μέλος στην Οικογένεια; Φτιάξτε το πιο Ασφαλές και Όμορφο Δωμάτιο για το Μωρό σας!

Ναι, έφτασε η στιγμή που μήνες τώρα γαργαλά και τη σκέψη σας! Το μικρό σας αγγελούδι, θα είναι σύντομα στο σπίτι, κι ένας πυρετός προετοιμασιών σαρώνει την καθημερινότητά σας!

Αλήθεια, είναι το δωμάτιό του έτοιμο; Αν όχι, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να φτιάξετε το πιο ασφαλές και όμορφο δωμάτιο για τον νέο σας θησαυρό!  

 

Η κούνια του

Είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε κάτι εξαρχής: τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο, η σημαντικότερη δραστηριότητα του μωρού σας θα είναι ο ύπνος! Είναι, λοιπόν, σημαντικό να διασφαλίσετε πως θα απολαμβάνει συχνούς και χορταστικούς ύπνους – και η κούνια του είναι προφανώς το σπουδαιότερο στοιχείο αυτής της διαδικασίας.

Προσέξτε, λοιπόν, τα ακόλουθα:

  • Βεβαιωθείτε πως ο σκελετός της κούνιας είναι στιβαρός και απολύτως ασφαλής, καθώς και ότι τίποτε δεν είναι κρεμασμένο στον πλησιέστερο σε αυτή τοίχο.
  • Μην κρεμάτε μπιχλιμπίδια και «γούρια» στην κούνια, καθώς υπάρχει κίνδυνος κατάποσης.
  • Μην την τοποθετήσετε κάτω από παράθυρα ή μπροστά σε μπαλκονόπορτες, γιατί το φως το ήλιου και τα ρεύματα σπάνια συμβάλλουν σε έναν βαθύ ύπνο.
  • Επιλέξτε προσεκτικά το στρώμα, διασφαλίζοντας πως εφαρμόζει τέλεια στις διαστάσεις της κούνιας και διαθέτει στιβαρά άκρα, ώστε τα ποδαράκια ή τα χεράκια του μωρού να μην μπορούν να εισχωρήσουν και να σφηνώσουν ανάμεσα στο στρώμα και το πλαίσιο του κρεβατιού.
  • Βεβαιωθείτε, επίσης, πως δεν είναι πολύ μαλακό, καθώς το σωστό στρώμα περισσότερο στηρίζει παρά αγκαλιάζει το σώμα του μωρού. Πρέπει να είναι υποαλλεργικό, φιλικό για το ευαίσθητο βρεφικό δέρμα και, κατά προτίμηση, να έχει βαμβακερή επίστρωση.

Η Αλλαξιέρα

Η αλλαξιέρα πρέπει να επιλεχθεί με προοπτική μηνών όσον αφορά το μέγεθος, ώστε, ακόμη κι όταν μεγαλώσει αρκετά, να χωρά άνετα πάνω της. Βεβαιωθείτε πως τα πλαϊνά της είναι επίσης αρκετά υπερυψωμένα για να συγκρατήσουν μια απότομη πλευρική κίνηση του μωρού.  

Προτιμήστε, επίσης, αλλαξιέρα με αποθηκευτικές ευκολίες για να ακουμπάτε εύκολα τις πάνες και τα λοιπά παρελκόμενα, ώστε να μη χρειάζεται να το αφήσετε ούτε δευτερόλεπτο μόνο του όταν το αλλάζετε.

 

Ο φωτισμός

o fwtismos

Παρότι είναι σημαντικό το δωμάτιό του να είναι ηλιόλουστο, κάποιος πρόσθετος φωτισμός είναι απολύτως απαραίτητος. Μόνο βεβαιωθείτε πως η ένταση και το χρώμα του πλησιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό φως.

Αν χρειάζεται να τοποθετήσετε νέο φωτιστικό, φροντίστε η εστία του φωτός να μην «χτυπά» απευθείας την κούνια του μωρού⋅ αντίθετα, θα πρέπει να διαχέεται στον χώρο όσο πιο ομαλά γίνεται. Το ίδιο ισχύει και για τα πορτατίφ ή τα επιδαπέδια φωτιστικά του χώρου.

 

Φιλικό &, πρωτίστως, Καθαρό Περιβάλλον

Είναι ζωτικό να αερίζετε καλά το δωμάτιο και τα σκεπάσματα του μωρού καθημερινά! Κάντε συνήθειά σας να ανοίγετε τα παράθυρα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, σε κατάλληλες ώρες, ανεξάρτητα από τον καιρό. Οι καιρικές συνθήκες θα καθορίζουν τη διάρκεια και τον τρόπο που θα μένουν ανοιχτά, όχι το αν θα ανοίγουν.

Για να μειώσετε το ποσοστό σκόνης που συσσωρεύεται στο δωμάτιο, φροντίστε να έχει όσο το δυνατόν λιγότερα αντικείμενα. Επιλέξτε κουρτίνες και χαλιά με λεπτή ύφανση, και, όταν ξεσκονίζετε, κάντε το πάντοτε με ένα ελαφρώς βρεγμένο πανάκι. Μην χρησιμοποιείτε κλιματιστικό, καθώς τα φίλτρα του μπορεί να μην έχουν καθαριστεί σωστά.

Επιλέξτε, επίσης, έπιπλα με λείες επιφάνειες, που δεν συγκρατούν σκόνη και ρύπους και καθαρίζονται εύκολα.

 

Αλήθεια, έχετε δει τη νέα συλλογή βρεφικών υπνοδωματίων της LIFETIMEKidsrooms; Είναι σχεδιασμένα με πρώτιστο κριτήριο την ασφάλεια του μωρού και τη λειτουργικότητα για τον γονέα!

Δείτε τα, πατώντας εδώ