Συμβουλές για μια όμορφη καληνύχτα

Συμβουλές για μια όμορφη καληνύχτα

Κάθε παιδί δικαιούται να δημιουργεί τα όνειρά του μέσα σε ένα απόλυτα ασφαλές και συναισθηματικά ισορροπημένο περιβάλλον.

Η ανάπτυξη των παιδιών βασίζεται στον καλό ύπνο αφού ο αδιάλειπτος και φυσικός ύπνος ρυθμίζει τις χημικές αντιδράσεις του εγκεφάλου εκκρίνοντας ορμόνες που διατηρούν την κυκλοφορία των οργάνων του παιδιού σε καλά επίπεδα, ενισχύοντας παράλληλα την ευεξία, τη συγκέντρωση και την καλή του φυσική κατάσταση. Ο διακεκομμένος ύπνος των παιδιών σχετίζεται περισσότερο με την ύπαρξη του άγχους αλλά και των νυκτερινών τρόμων που οφείλονται στα «κακά όνειρα». Οι διαταραχές του ύπνου στην παιδική ηλικία, πέρα από τις παθολογικές αιτίες, τις περισσότερες φορές οφείλονται, λοιπόν, στην ανασφάλεια και τις εσωτερικές φοβίες που δεν μπορεί να εξωτερικεύσει το παιδί και οι οποίες εντείνονται από τη βύθιση του δωματίου στο σκοτάδι και την απόλυτη ησυχία στο σπίτι.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να ενισχύσουμε και να εξασφαλίσουμε την καλή ποιότητα του ύπνου στο παιδί μας;

 

  1. Συγκεκριμένη ώρα και τελετουργία ύπνου

Καλά θα ήταν να υιοθετούνται καλές πρακτικές ύπνου από όλη την οικογένεια, με στόχο τον προσδιορισμό μιας συγκεκριμένης ρουτίνας που θα βοηθήσει το παιδί να γνωρίζει εκ των προτέρων τη διαδικασία ύπνου και να εξοικειώνεται πλήρως με αυτή.

Ένα χαλαρωτικό μπάνιο, μια όμορφη ιστορία ή ένα γαλήνιο τραγούδι βοηθούν τον εγκέφαλο να προσαρμοστεί και να αναπτύξει συγκεκριμένους νευρώνες που θα ακολουθούν και θα υποδεικνύουν την ίδια διαδικασία κάθε βράδυ. Ακόμα κι αν το παιδί προσπαθεί να καθυστερήσει την ώρα ύπνου, προβάλλοντας χίλιες δυο δικαιολογίες, προσπαθήστε να το καθησυχάσετε και να του εξηγήσετε πόσο ωφέλιμος είναι ο ύπνος για την ξεκούρασή του. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε μικρές υποχωρήσεις, όπως π.χ. να διαβάσετε μια ακόμη σελίδα από το αγαπημένο του παραμύθι, αλλά προσπαθήστε να μην αποκλίνετε πάνω από 15 λεπτά στην προκαθορισμένη ώρα ύπνου.

 

  1. Δημιουργήστε τις ιδανικές συνθήκες ύπνου

dimiourgiste tis idanikes sinthikes ipnou

Κανείς δεν μπορεί να αποκοιμηθεί σε ένα περιβάλλον όπου κυριαρχούν ένταση και θόρυβοι. Φροντίστε οι δουλειές του σπιτιού να έχουν τελειώσει μέχρι την ώρα κατάκλισης του παιδιού, ώστε να μην υπάρξουν περισπασμοί. Διασφαλίστε τα ρούχα ή σκεπάσματα είναι ιδανικά για την εποχή και πως η θερμοκρασία του δωματίου βρίσκεται στα ιδανικά επίπεδα.

Φυσικά πριν αποχωρήσετε από το δωμάτιο, εκδηλώστε απεριόριστα την τρυφερότητά σας σε εκείνο για να νιώσει την προστασία και την ασφάλεια που του προσφέρει η αγάπη σας.

 

  1. Ένας χώρος που σέβεται τις ανάγκες του παιδιού

Ένα όμορφο, χαρούμενο αλλά χαλαρωτικό δωμάτιο, γεμάτο με αντικείμενα που αγαπά το παιδί και είναι πλήρως εξοικειωμένο με το σχήμα, τη σκιά και την παρουσία τους στο χώρο, ακόμα και μόλις κλείσει το φως, αλλά και ένα κατάλληλο για το σώμα του στρώμα και μαξιλάρι μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ύπνου του.

 

Στη LIFETIMEkidsrooms τα πάντα δημιουργούνται με γνώμονα τον καλύτερο και ποιοτικότερο ύπνο του παιδιού. Οι χρωματισμοί, τα σχέδια και οι χαρούμενες νότες ενός δωματίου μας συνδράμουν αποτελεσματικά στην ξεκούραση αλλά και τη συναισθηματική του ηρεμία.

Είναι σημαντικό το παιδί να ανυπομονεί να βρεθεί σε ένα δωμάτιο που του προσφέρει ασφάλεια και τις ιδανικές προϋποθέσεις για την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του. Οι γραμμές του σχεδιασμού, λοιπόν, τα αρμονικά μοτίβα, τα πουπουλένια και αφράτα λευκά είδη και τα κρεβάτια και αξεσουάρ της LIFETIMEkidsrooms δημιουργούν στο παιδί την αίσθηση του απόλυτα προσωπικού του χώρου, κάτι που αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο και κατευναστικό ακόμα κι όταν σβήσουν τα φώτα.