Συμβουλές Για Μητέρες με Νεογέννητα!

Συμβουλές Για Μητέρες με Νεογέννητα!

Ημητρότητα είναι μακράν ο σημαντικότερος ρόλος στη ζωή μιας γυναίκας. Όταν έρχεται λοιπόν στη ζωή μας ο μικρός μας μπόμπιρας ή η γλυκιά μας πριγκίπισσα, η χαρά του ερχομού τους κάποιες φορές επισκιάζεται από τα άγχη και την ανησυχία του πώς θα μπορέσουμε να αποδειχτούμε ικανές και καλές μητέρες. 

Αν αισθάνεστε κι εσείς παρόμοιο άγχος, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλλεστε! Το καλύτερό σας εφόδιο είναι η γνήσια, ασυμβίβαστη αγάπη για το μωρό σας! 

Δείτε, όμως, και μερικά tips που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα… 

Να Είστε Ρεαλίστριες 

Όλες οι καινούργιες μητέρες έχουν, αν όχι τις  ίδιες, σίγουρα παραπλήσιες ανασφάλειες. Ωστόσο, έχουμε εκ φύσεως την ικανότητα να προσαρμοζόμαστε για να καλύπτουμε τιςανάγκες των μωρών μας, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά – απλά αυτό είναι μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο. Μην έχετε υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σας αφού πoλύ σύντομα θα αναπτύξετε δεξιότητες που ούτε φανταζόσασταν ποτέ ότι διαθέτετε. 

Ξαναφτιάξτε Το Πρόγραμμά Σας 

Σίγουρα, το νεογέννητο αλλάζει δραστικά την καθημερινότητα και τον τρόπο της ζωής σας. Πάρτε την ατζέντα σας, καθίστε και γράψτε αναλυτικά όλα όσα έχετε να κάνετε την κάθε μέρα. Αν και ίσως είναι πολλά, με ένα καλό πρόγραμμα μπορείτε να τα καταφέρετε. Αν γνωρίζετε εκ των προτέρων πώς θα κυλήσει η μέρα, θα διαπιστώσετε και μόνες σας ότι το άγχος μειώνεται σε μεγάλο βαθμό. 

Φροντίστε Την Ασφάλεια Του Μωρού Σας 

Κάτι που ίσως πριν να μην παρατηρούσατε, και να μη σκεφτόσασταν, είναι πως μερικές καταστάσεις και σημεία του σπιτιού μπορεί να αποδειχτούν επικίνδυνα για τα μωράκια σας. Προσέξτε τα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή τόσο σε σχέση με το υλικό, όσο και με τα κομμάτια που περιέχουν. Πάντα να δίνετε προσοχή στην ηλικιακή κατηγορία που αναγράφεται στα παιχνίδια, και να βεβαιώστε ότι αυτά φέρουν τους απαραίτητους ελέγχους και πιστοποιήσεις. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι τα παιδιά ταξιδεύουν μόνο δεμένα στο καθισματάκι τους, όσο μικρή ή μεγάλη είναι η διαδρομή που έχετε σκοπό να κάνετε. Και ενώ ο γιος σας ή η κόρη σας μεγαλώνει, προμηθευτείτε τα απαραίτητα προστατευτικά που υπάρχουν στο εμπόριο για ντουλάπια, πρίζες, σκάλες κοκ. 

Να Επικοινωνείτε με το Μωρό Σας

2

Ο δεσμός με το «σπλάχνο» σας είναι μοναδικός και αναντικατάστατος. Από τις πρώτες κιόλας στιγμές που περνάτε μαζί αναπτύσσεται μεταξύ σας ένας στενός κώδικας επικοινωνίας. Βάλτε στόχο σας να περνάτε χρόνο μαζί ακόμη κι όταν δεν φροντίζετε τις άμεσες, πρακτικές καθημερινές του ανάγκες. Πρακτικά, αυτό θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε τόσο καλά τις αντιδράσεις του, τις εκφράσεις του προσώπου του, τις διακυμάνσεις της φωνούλας του, ώστε σύντομα να μπορείτε να καταλαβαίνετε άμεσα τι θέλει, πότε και πώς! 

Κάντε το Δωμάτιό του Σύμμαχό Σας! 

3

Ένας πολύ πρακτικός τρόπος να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας είναι να διαμορφώσετε έτσι το βρεφικό του δωμάτιο ώστε να κάνει τη φροντίδα του πιο άνετη και γρήγορα. Η LIFETIMEKidrooms έχει ετοιμάσει μια εκπληκτική συλλογή, βασισμένη στις ανάγκες τόσο του μωρού, όσο και τις δικές σας! Δείτε τα βρεφικά μας δωμάτια εδώ. 

Προφανώς, υπάρχουν πολλά ακόμα tips που μπορούν να σας βοηθήσουν. Γι’ αυτό να θυμάστε πως μια καλή μαμά γίνεται καλύτερη όταν ενημερώνεται και μαθαίνει από τις εμπειρίες άλλων! Κάντε, λοιπόν, συνήθειά σας να ρωτάτε, να διαβάζετε, να συζητάτε, να ανταλλάσσετε απόψεις. Να θυμάστε, βέβαια, πως δεν είναι όλα όσα θα ακούσετε το ίδιο ακριβή ή αποτελεσματικά. Διασταυρώνοντας, όμως, πληροφορίες, σύντομα θα μπορείτε να διακρίνετε τι μπορεί πραγματικά να βοηθήσει και τι όχι.